NL / FR / DE / EN

Kaarsen-machines om zelf kaarsen te maken

Een eerste vereiste om zelf kaarsen te maken is de beschikking over goede en veilige apparatuur om was te smelten. Dit is de basis van iedere ambachtelijke kaarsenmakerij. Er is apparatuur voor beginners, gevorderden en professionals.

Mini-Bain

U kunt kiezen uit diverse startsets voor kaarsen gieten. Voor de kleine, ambachtelijke kaarsenmaker zijn er de Mini-Bains, aluminium verwarmingpannen met gietpan of gietbekers. In de Mini-Bain 1000 past een gietpan met een inhoud van 1 liter. De Mini-Bain 150 is goed voor vijf stevige glazen smeltbekers van ieder 150 ml. Met een elektrische kookplaat wordt de was au-bain-marie, dus op een veilige manier, op temperatuur gebracht.

Voor de gevorderde kaarsenmakers zijn er verwarmingsketels van 25 liter, met diverse mogelijkheden. Deze ketels zijn geschikt om was te verwarmen, om te kleuren en te mengen, en om kaarsen in te dompelen. De dompelbussen kunnen tot 20 liter groot zijn. Deze verwarmingsketels werken elektrisch.

Automatische machines

Wie echt business wil maken van kaarsenmaken, kan kiezen voor onder meer een automatische dompelmachine of een volautomatische theelichten-gietmachine.

Voor de (semi-)professional is er de Combi-Compleet. Dit is een complete werkomgeving voor een zelfstandige kaarsenmaker. Het gaat om een stevige werktafel met dompelbussen, kleurbussen, pitdoorvoer en afsmelter, inclusief diplift, decoratie-opties, opbergmogelijkheden en elektra-aansluitingen. Deze installatie is op maat te leveren.

Ydra plus. De beste keus voor uw kaarsen en zeepmakerij!

Copyright © 2014 Ydra+ / Gildewerk
Powered by Effectiv communicatie BV