NL / FR / DE / EN

Was om kaarsen te maken

De basis van elke kaars is was. Maar was bestaat er wel in diverse soorten. De meest gebruikte soorten zijn paraffine en stearine. Daarnaast is er bijenwas verkrijgbaar, en diverse soorten eco- of biowas, die allemaal erg milieuvriendelijk zijn.

Van koolzaad of soja

Een ecologisch zeer verantwoorde was is koolzaadwas, afkomstig van koolzaad dat in Europa is verbouwd. Er zijn weinig transportkosten mee gemoeid en dit natuurproduct is biologisch afbreekbaar. Onze was van soja komt uit Noord-Amerika, en is afkomstige van niet-genetisch gemanipuleerde rassen en is zonder pesticiden verbouwd. Als bijzonderheid bieden wij een type sojawas met een laag smeltpunt. Dit soort was is heel geschikt voor massagekaarsen.

Ecowas

Ecowas bestaat uit een zorgvuldig gemengde samenstelling van diverse gerecyclede oliën en vetten uit heel Europa.

Bijenwas

Bijenwas is in zuivere vorm te gebruiken om kaarsen van te gieten of te dompelen, maar in veel gevallen is het handiger om een mengsel te gebruiken van bijenwas en paraffine. Bijenwas leveren wij onder meer ook in de vorm van bladen, ongeveer ter grootte van een A4'tje. Hiermee is het gemakkelijk om bijvoorbeeld bij een kinderworkshop een kaars te rollen.

Voor al onze wassoorten geldt dat ze niet giftig zijn en dat eventuele vlekken op kleding er met een gewone wasbeurt weer uitgaan.

Ydra plus. De beste keus voor uw kaarsen en zeepmakerij!

Copyright © 2014 Ydra+ / Gildewerk
Powered by Effectiv communicatie BV