NL / FR / DE / EN

Duurzaam en eerlijk

Ydra+ vindt dat duurzaamheid een onderdeel van een moderne bedrijfsvoering hoort te zijn. We doen er dan ook alles aan om verpakkingen, grondstoffen en machines voor zeep vanuit het oogpunt van duurzaamheid te ontwikkelen.

Producten waarmee u bio-producten kunt maken

We hebben een volledige assortiment bio-producten voor u. Zo hebben we bio-zeepkorrels die in Europa uit biologisch aangebouwde oliën en vetten worden geproduceerd. Ze vormen de basis voor een aangenaam romige en milde zeep.

Bio zeepkorrels zijn al te verkrijgen vanaf 5 kilo. Shea butter (beurre de Karité) is een vetsoort die wordt verkregen uit de noten van de Karituboom. Het product kan puur worden gebruikt of worden toegevoegd aan cosmetische producten zoals zeep.

Aluin staat al eeuwen bekend voor tal van toepassingen. Veel mensen kennen aluin (nog) als prima hulpmiddeltje bij het scheren. Maar aluin is voor de liefhebbers van natuurlijke cosmetica ook erg geschikt als deodorant. We hebben speciale Aluinsticks ontwikkeld die in verschillende gewichten en maten worden geleverd.

Parfumoliën allergenen vrij

Ter informatie van de consument is er internationaal een lijst met 26 allergene stoffen opgesteld. Deze stoffen moeten op het etiket van een cosmetisch product worden vermeld als ze in een bepaalde concentratie aanwezig zijn. De opdracht aan onze parfumproducenten is dan ook om de concentratie van deze stoffen zo laag mogelijk te houden. Omdat juist de allergene stoffen de dragers van belangrijke geurstoffen zijn, is het een uitdaging om toch een kwalitatief goed parfum samen te stellen.

Een belangrijke nieuwe groep binnen het assortiment vormen de allergenen vrije “allergenfree” en de allergenen arme “label free” parfumoliën.

Kruiden en oliën

Het natuurlijke karakter van de (bio)zeep kan men nog onderstrepen door toevoeging van de diverse kruiden en oliën waarvan enkele ook uit biologische aanbouw zijn. Een natuurlijke kleurstof maakt het geheel compleet. Onze kleisoorten
zijn zeer goed geschikt om de zeepstukken een mooie natuurtint te geven.

Wilt u meer weten en zelf een zeepwinkel beginnen? Vraagt u dan het informatiepakket voor het starten van een succesvolle zeepwinkel aan.

Ydra plus. De beste keus voor uw kaarsen en zeepmakerij!

Copyright © 2014 Ydra+ / Gildewerk
Powered by Effectiv communicatie BV