NL / FR / DE / EN

Zeep en de Europese cosmeticawetgeving

Zeep valt onder de Europese cosmeticawetgeving. Deze regels gelden voor de gehele Europese Unie en geassocieerde landen. Alle producten van Ydra+ vallen onder deze strikte regelgeving. Als u zelf zeep wilt produceren, dient u zich ook de houden aan deze regelgeving.

De cosmeticawetgeving heeft regels omtrent hygiëne voor, tijdens en na de productie, verpakkingen, opdrukken van verpakkingen, onderhoud van machines en meer. Uw Ydra consulent weet precies hoe het zit. Om het u makkelijk te maken hebben we een speciale service voor ondernemers die zorg draagt voor het administratieve deel van uw werk, ingericht naar de regelgeving uit Brussel (EU).

Kaarsen maken en regelgeving

Voor zelf kaarsen te maken gelden veel minder regels dan voor zeep. Wel is er een aantal zaken dat van belang is. Zo zijn alle machines die wij leveren voorzien van het CE-merk. Dit houdt in dat ze voldoen aan de Europese Richtlijnen. Werken met machines geleverd door Ydra+ betekent werken met ARBO-technisch goedgekeurde machines. De grondstoffen die gebruikt worden voor het maken van kaarsen zijn de meest veilige in hun soort en worden veelal speciaal volgens onze richtlijnen geproduceerd.

Ydra plus. De beste keus voor uw kaarsen en zeepmakerij!

Copyright © 2014 Ydra+ / Gildewerk
Powered by Effectiv communicatie BV