NL / FR / DE / EN

Geurstoffen voor kaarsen

Een geur in kaarsen is op drie manieren te verkrijgen. Het kan door toevoeging van parfum, parfumolie of geurparaffine. Bij de parfums lukt het steeds vaker om een geur te leveren die geheel vrij is van allergenen.

Geurparaffine

De eenvoudigste manier om geur in een kaars te verwerken is om er geurparaffine aan toe te voegen. De betere geurparaffine bestaat voor 50% uit geurolie. Toevoeging van 5 – 10 % geurparaffine volstaat om zelf een geurkaars te maken.

Geurparaffine is verkrijgbaar met onder meer natuurgelijkende geuren als lavendel, mandarine, vanille en mocca, maar ook sfeergeuren zoals ocean, winter, Xmas en ambient. Daarnaast zijn ook citronella en anti-rookgeur uitvoeringen verkrijgbaar.

Parfumolie

Parfumolie is er in veel bloemengeuren, maar ook in sfeergeuren zoals relax, the vert en wild. Om een goede geurkaars te krijgen volstaat toevoeging van 2 – 4 % parfumolie, maar voor een lichte geur kan het ook met minder.

Parfums zijn in veel gevallen nog niet allergeenvrij leverbaar. Er wordt wel aan gewerkt om zoveel mogelijk parfums geheel zonder allergenen te maken. Parfums zijn verkrijgbaar in zowel sfeergeuren als ook diverse geuren van bloemen en fruit, maar ook enkele extra frissen geuren: eucalyptus, pepermunt en sailor.

Ydra plus. De beste keus voor uw kaarsen en zeepmakerij!

Copyright © 2014 Ydra+ / Gildewerk
Powered by Effectiv communicatie BV