NL / FR / DE / EN

Kleurstoffen voor kaarsen

Kleurstoffen zijn onmisbaar voor het maken van mooie, decoratieve kaarsen. Essentieel aan een goede kleurstof voor kaarsen, is dat het kleurecht is en probleemloos meebrandt met de was. Via Ydra+ kunt u kleurpillen bestellen in alle tinten.

Gieten of dompelen

Voor het kleuren van de was maakt het verschil of u kaarsen maakt door te dompelen of door te gieten. Voor gietkaarsen volstaat een lichtere kleuring, omdat hier de kleur door de hele kaars heen gaat. Bij dompelkaarsen krijgt alleen het laatste dompelbad een kleur mee, maar die moet dan wel vrij intensief zijn.

Pillen

Het handigste is om gebruik te maken van kleurpillen. Daarmee kunt u nauwkeurig doseren voor de juiste kleurintensiteit. Voor gietkaarsen bijvoorbeeld is één of een halve pil per liter was voldoende. Goede indoop-kleurwas krijgt je door twaalf pillen per liter stearine te smelten.

Uiteraard is het mogelijk om pillen van verschillende kleuren te mengen om een eigen kleurstelling te maken. Alle kleuren laten zich probleemloos mengen.

Pigmenten

Wil u nog meer experimenteren met kleuren, of heeft u heel eigen wensen, dan kunt u gebruikmaken van kleurpigmenten in poedervorm. De pigmenten zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren. Wij weten welke kleuren trendy zijn.

Ydra plus. De beste keus voor uw kaarsen en zeepmakerij!

Copyright © 2014 Ydra+ / Gildewerk
Powered by Effectiv communicatie BV